E GÜVENLİK

Okulumuz, eSafety akreditasyon sistemi tarafından  yapılan değerlendirmede internet ve dijital araçların çevrimiçi güvenlik seviyesi bakımından Bronz etikete sahiptir. Uluslararası geçerliliği olan ve güvenli internet kullanımında farkındalık oluşturan bu etiket aynı zamanda eTwinning okulu olma basamaklarından bir tanesidir.

Bronze eSafety Label Eylem Planı

Bronze eSafety Label Eylem Planı

Çamlıca Anadolu Lisesi e - Güvenlik Politikası ve amaçları

Öğrencilerimiz internet ve dijital teknolojileri yanlış kullandıklarında ödedikleri ilk bedellerden birisi eğitimleri oluyor, doğru kullandıklarında da en çok ilerledikleri alan yine eğitimleri oluyor. Bu nedenle öğrencilerimizin internet ve dijital teknolojilerden özellikle de eğitimlerinde faydalanmalarını sağlamamız, zararlarından uzak durmalarına yardımcı olmamız oldukça önemlidir.Bu nedenle öncelikle biz öğretmenler bilinçli internet kullanımında daha da duyarlı olmalıyız.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri ve psikolojik sağlıklarını koruyabilmeleri açısından internet bağımlılığıyla ilgili bizim farkındalığımız oldukça önemlidir.Bunun için bilinçli internet kullanımını öğrenmek ve teknolojiyi doğru kullanmak konularına daha fazla önem vermeliyiz.

İnterneti ve teknolojiyi doğru kullanmanın önemini öğrencilerimizle paylaştık.